-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - bulldog

#1
Fotografie / Re: Palingdroom getal
29 september, 2021, 18:11:51 PM
Sorry...de taalduivel op m'n schouder verplichtte me om hier toch echt in te grijpen....alle nepparterretrappen nog aan toe....

https://nl.wikipedia.org/wiki/Palindroom
#2
Even voorstellen & Projecten / Re: Grandtour GT220
26 juli, 2020, 13:39:07 PM
Vorig weekend nog maar eens teruggereden richting het verre Dekker Motorsport. Er was een plaatsje vrijgekomen dus toch maar 'vroeger dan verwacht' de afstelling laten afwerken.
Resultaat: 269pk en 429nM !! In werkelijkheid nog een tikje meer want: 28° warm én Vredesteins die 400 toeren 'vergeten' overbrengen op de rollen. Dat gaat bij de volgende Michelins dus niet meer het geval zijn.  ;)#3
Even voorstellen & Projecten / Re: Grandtour GT220
29 juni, 2020, 11:38:25 AM
Goh, om voor de eerste keer terug in NL rijden sinds het 100km-gebeuren was ik toch wat huiverig.
Zeker omdat ik het flitscamera-aantal toch beduidend hoger inschat dan bij ons(alhoewel we hier ook al een serieuze inhaalbeweging gedaan hebben  :( )
Daarom maar gewoon de 100 aangehouden. Better be safe than sorry zeker?
#4
Even voorstellen & Projecten / Re: Grandtour GT220
27 juni, 2020, 14:22:34 PM
Even een kleine update.

Vorige week dus een bezoek gebracht aan de pk-plukboerderij in Zwaagdijk.
Was een positieve ervaring met een kleine kanttekening: tijdens de tweede run heeft de techniek van de vermogensbank Arthur in de steek gelaten en zijn de werkzaamheden noodgewongen stopgezet. Resultaat is dat ik nu met een GT220 rondrij die 'voor 90/95%' onder handen is genomen, de laatste meting liet even 265pk zien, maar dat was niet bij volgas. Toen was de verbinding tussen bank en computer helaas weg. :(
We hebben afgesproken dat ik ergens in het najaar terugkom om de auto compleet op punt te zetten.  ;)
De ellenlange rit van 500km(kilometers vind ik niet zo erg, maar die snelheid in NL, man, man...ik snap niet dat jullie geen mars op den haag ofzo inrichten ;) ) heb ik er graag voor over.

Op de terugweg héél even 245 aangetikt-echt zonder moeite-bijlange nog niet volgas. Daarna nog eens proberen doorgaan maar moeten inhouden voor een zwarte anonieme insignia die raar begon te doen...bleken twee heren van de politie te zijn die mij dan maar 15km gevolgd zijn(tegen 128, das net niet genoeg om me te bekeuren). Steeds braafjes modelchauffeur-gewijs verder gekacheld en toen zijn ze maar doorgereden.
Maar ik ben nu al supertevreden hoor, wat is ie ineens snel geworden. Zo achteloos een dot gas bijgeven...
Rij al een week rond met een smile van oor tot oor!!

Nog wat sfeerbeelden.#5
Even voorstellen & Projecten / Re: Grandtour GT220
02 juni, 2020, 10:06:58 AM
Klopt...misschien komt er wel een een 'midbox chop' maar misschien vind ik dat zelfs al te veel. Heb nog eens een paar filmpjes beluisterd en sommigen(wel rs dan) klinken mij toch al té.
De auto is best snel met z'n 220pk.
De 'tutuurkuur' gaat daar zeker nog wel wat toe bijdragen, afwachten maar...
#6
CiteerOke,  over de Belgische apk hoor ik wel vaker aparte verhalen

Mijn broer ging ooit voor herkeuring van de remmen(1ste keer afgekeurd). Begon één van de keurders doodleuk met een bikhamertje op z'n dorpels te tikken met de woorden 'tja, deze begint toch ook al op leeftijd te komen hé'. Mijn broer vroeg heel beleefd om zich te concentreren op het punt waarvoor ie moest terugkomen, namelijk de remmen. De (niet zo) brave man wou echter terug verder gaan met het 'inspecteren' van de dorpels. Waarop mijn broer hem toch maar iets assertiever duidelijk maakte dat 'ie onmiddelijk met zijn poten van de auto moest blijven' en vooral de stationschef erbij moest halen. Die vroeg aan de keurder of de auto in orde was ivm. de remmen, het antwoord was ja en hij zei hem dat ie 'meneer' z'n auto dan ook onmiddelijk van de brug moest rijden.
Het ging hier om één van z'n oldtimers, een P6 V8 uit '72, hij was niet in concours-, maar wel in mooie gerestaureerde staat...en daar ging die kerel dan maar even met een bikhamertje op meppen.
Soms zijn ze te gek voor woorden, moet zeggen, ik heb ze nog niet zoo vaak tegengekomen, maar je hoort inderdaad legio verhalen.
De op zijn minst 'rare' Belgische reglementeringen dragen natuurlijk niet bij tot de helderheid van het geheel.
#7
Niet schrikken, niet bannen, geen vloeken of doodsbedreigingen uitspreken ;).....maar het is Ford RS-blauw, donkerder dan het blauw van Renault en de andere foliatec opties. Ik vond het minder in your face, daarom de keuze.
#8
Vooren na...en even niet op al het stof en zand letten... :-[


#9
Renault Megane RS / Luchtinlaat, kan dit werken?
19 mei, 2020, 15:36:42 PM


Kwam dit tegen in Frankrijk, iemand al iets gelijkaardigs gezien, getest?
#10
Bedankt voor de goedkeuring.  /worship
Ik ben nogal van het less is more-achtige downplayen.  ;)
Hopelijk gaan de remklauwen daarom niet té zijn...
Laatste optische verandering zou eventueel een lichte bestickering zijn, ook weer om al het zwart wat te breken: een kleine rs sticker ook in anthraciet, onderaan de achterportieren.

Deze dus:Of deze, design vind ik iets minder, omdat ie niet taps genoeg naar achteren gaat, is echter meer in de lijn van de auto...Anders laat ik wel iets ontwerpen, zo'n beetje best of both.
#11
Klopt....maar das dan een 'nood'oplossing.
Wij hebben hier in België het probleem, dat alles qua uitlaat(en ook ophanging), ofwel origineel, of met (Belgisch)attest moet gemonteerd worden, anders komt ie niet door de jaarlijkse keuring.
En als het geluid nu niet té is én het er een beetje uitziet alsof het origineel is, zou ik wel eens zondermeer door de keuring kunnen geraken. Vooral omdat het een model is wat men in België niet kent, wegens nooit officiëel verkocht hier. :P
#12
Dacht eerst aan een andere intercooler en/of downpipe, maar ga het toch maar zo laten.


Daarstraks nieuwe bougies gemonteerd, weet niet echt of het 'nodig' was, maar met het oog op de nieuwe mapping alles toch maar vernieuwd.Deze week ook de originele velgen gemonteerd met de zomerbanden. Omdat ik een beetje uitgekeken was op het zwart, heb ik ze laten poederlakken in Orbit grey, een velgenkleurtje van bmw. Nu de klauwen nog in stemmig rs-blauw en dan is ie klaar om richting Zwaagdijk te sturen.#13
Inderdaad, estate...
Jammer dus...
#14
Iemand een idee of deze middendemper-vervanger van een 3 RS gaat passen op een gt220 grandtour?

#15
Even voorstellen & Projecten / Re: Estate GT220
06 mei, 2020, 19:01:58 PM
 Als ik dit topic doorlees zou het inderdaad de PK4019 zijn.Dus als er iemand een uitgebrande RS weet staan, geef me dan even een seintje... ;)