Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Jacob Priem

Pagina's: [1]
1
Renault 5 GT Turbo / deuren GTT phase 2
« Gepost op: september 01, 2018, 22:14:47 pm »
Ik heb voor mijn phase 2 GTT (1987) van de week een setje andere deuren gekocht. Deze kwamen ook van een phase 2 was aangegeven, maar ik zie aan de deuren zelf andere scharnieren. De blauwe deuren zijn "nieuwe" deuren.

Er zit zo te zien ook schroefdraad in het onderste deel.

Zo zitten de huidige deuren vast.

Wat ik erover kan vinden zover is dat de versie met het schroefdraad een nieuwere deur is en dat beide mogelijk zijn qua montage (ook op de oudere bevestiging). Dit was kennelijk gewijzigd vanwege het ontstaan van speling op het scharnier, dus nu met pen en schroefdraad. Weet iemand dat te bevestigen ? Alvast bedankt !!

2
Verslagen / Re: Youngtimer evenement Boxtel 17 Mei
« Gepost op: mei 18, 2015, 22:40:33 pm »
Bestond nog geen verslag topic, dus dan maar even hier :
 

Weer thuis na ongeveer 250 kilometer die dag  (Y)


3
Even voorstellen & Projecten / Wim 5 Alpine Turbo
« Gepost op: maart 16, 2015, 23:33:06 pm »
Ik maak even het project topic aan voor mijn broer Wim en zijn 5 Alpine Turbo. Hij zal hier binnenkort zelf even een account aanmaken, het uploaden van foto's mag ik verzorgen  ;).

Wim heeft (heel wat) jaren geleden een 5 Alpine gehad en in 2007 begon het weer te kriebelen en is het idee ontstaan om samen met mij een 5 Alpine Turbo aan te schaffen en te gaan restaureren. Dat eerste deel is gelukt  ;) , in de jaren daarop volgend veel extra onderdelen aangeschaft (en ik de 5 GTT erbij en later de AT). Alleen was het toch ook voor hem wel erg leuk om een rijdend exemplaar te hebben, dus het project is een beetje op de lange baan geschoven en hij heeft in 2009 een AT gekocht.

Hier was het in 2007 mee begonnen, deze hebben wij overigens nog steeds staan en zal (ooit) weer een keer de weg zien (hopen wij).Voor de beeldvorming hier een aantal foto's van Wim zijn AT over de jaren heen

In de loop der jaren diverse meetings (RTC en CRS) meegepakt en met Sjon en Bob toertjes gemaakt.
Reden voor het aanmaken van een projecttopic ? Zowel links als recht had de AT (al bij aanschaf) last van het bekende 5-jes kwaaltje, Wim heeft dat jaren terug een keer tijdelijk hersteld om de roest te stoppen. Maar hij heeft besloten om de AT nu helemaal aan te pakken.De 5 staat er nu zo bij en zal volgende week naar de spuiter gaan, Wim heeft al e.e.a. weggehaald qua roest aan de voor en achterzijde. Linksvoor was al eens eerder hersteld, plaatje over plaatje en dat was dus helemaal weg aan het rotten. Aan beide zijden aan de achterkant komen er nieuwe schermen in (tot halverwege de b en c stijl) en de AT zal helemaal opnieuw zilver worden gespoten.Terwijl de AT bij de spuiter staat zal ook het interieur nog worden aangepakt, de stoelen zijn ietwat versleten namelijk en de deurpanelen worden ook opgefrist.

Het is nog wel de bedoeling om ooit een keer een rally mee te pakken (wel voor spek en bonen, gewoon lekker toeren), vorig jaar in Zeeland waren wij er dichtbij maar hadden toen (helaas ;)) familie verplichtingen de rest van de dag.

4
Fotografie / Paar AT's
« Gepost op: juli 25, 2012, 00:38:06 am »
Afgelopen zaterdag met een drietal 5 AT's een klein stukje door Zeeland aan het toeren geweest  8)
(let niet op die Stilo, hoort er niet bij overigens.... maar photoshop had ik nu ff geen zin in)
5
Even voorstellen & Projecten / Jacob Priem, AT / GTT / RS
« Gepost op: oktober 02, 2010, 00:43:13 am »
Ik zal me hier ook nog een keertje voorstellen, ik ben Jacob Priem en woon in Rotterdam. Ik ben ondertussen al een tijdje besmet met het Renault virus.

Samen met mijn broer heb ik een "langlopend" 5 AT project. Ik wou eerst een koppeling naar het topic hier zetten (te volgen via:  Renault5alpineturbo.com), maar kennelijk werken de eerste foto's niet meer. Vandaar maar even een foto van het ophalen (was overigens eind 2007). Sindsdien is er aan de AT zelf niet heel veel veranderd, ja oke : de spoiler is er diezelfde dag nog afgehaald… en verder was het een kwestie van heel veel spullen verzamelen (en dat gaat lekker moet ik eerlijk toegeven!)  al het benodigde plaatwerk/bumpers, nieuwe set velgen, nog meer velgen ;-), interieurdelen, compleet gereviseerd blok,  dak zonder zonnedak, etcetc weten te verzamelen.
Daarnaast heeft mij broer zelf ook een (rijdende) AT :Ikzelf heb al een aantal jaren een 5 GTT phase 2, kort na aanschaf:


Inmiddels staat de 5 er zo bij (ondermeer : 15” ipv 16”, schroefset gemonteerd, etcetc):


 

Ondertussen zijn de donkere achterlichten vervangen voor de "standaard" exemplaren en ben ik al een tijdje bezig om een originele stootstrip voor de achterkant te regelen via de dealer (voorkant heb ik al liggen).

Op de laatste foto is ook gelijk mijn “dagelijks vervoer” te zien : een Clio 3 RS Cup. Daar heb ik gek genoeg niet veel foto’s van kunnen vinden, nog wel eentje met de blindering (zit er ook al weer een jaar op ondertussen). Geweldige auto trouwens, staat ondertussen al bijna op 50.000 km  :)Pagina's: [1]