Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Sjaakie

Pagina's: [1]
1
Renault Clio RS / Schokdempers
« Gepost op: 28 maart, 2017, 15:05:30 pm »
Hallo,

Ik kwam er vandaag achter dat één schokdemper op de achteras lek is. Dit maakt het wel een ideaal moment om de schokdempers te vervangen door betere exemplaren. Echter krijg je geen onbalans in de wagen bij enkel vervangen van de schokdempers achter? Nu heb ik de standaard schokdempers met Eibach pro verlagingsveren.

De OEM upgrade is natuurlijk een cup schokdemper, echter hebben deze een flinke prijsverhoging gekregen waardoor ze bijna net zo duur zijn als een Koni Geel schokdemper. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Koni geel (eventueel in combinatie met een Clio 2 onderstel). Is die hardheidverstelling een wassen neus of merk je er wel degelijk wat van? Blijven de vullingen nog wel in je kiezen zitten bij een klinkerweg?

Bilstein B8 schokdempers zijn echter alleen verkrijgbaar voor non RS onderstellen, echter passen ze wel op de achteras. Lijkt mij echter niet ideaal met een RS onderstel.
2
Renault Clio RS / Cruise control problemen
« Gepost op: 07 september, 2016, 12:09:05 pm »
Hallo,

De laatste tijd vertoont mijn cruise control kuren. De knoppen op het stuur willen nog wel eens van functie veranderen. De "+", "-", "R" en de "O" wisselen willekeurig van functie. Dit kan benauwde situaties oplevert wanneer er weer een bumperklever voor mij zit. Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

3
Verslagen / Circuitavond Peugeot GTI club 8 Juli 2016
« Gepost op: 08 juli, 2016, 22:24:22 pm »
Ik heb vandaag deelgenomen aan de trackday van de Peugeot GTi club. Zover ik weet was ik het enige CRS lid dit met zijn Renault op de baan reed. Op de parkeerplaats stonden nog wel een Clio RS 182 en een Megane 4 GT.


Het weer was goed. Ook de sfeer op de baan was fijn. Mensen gingen niet tot het gaatje bij het inhalen van langzamere voertuigen. Uiteindelijk twee uur langen los kunnen gaan op het circuit. De Clio heeft het goed gedaan, zelfs geen fading van de remmen. Al met al een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. De volgende keer met meer clubleden?


4
Fotografie / Clio RS 182'en
« Gepost op: 21 juli, 2015, 21:00:10 pm »
Vandaag een paar kiekjes gemaakt van twee Clio RS'en:Opbouwende kritiek wordt gewaardeerd ;).


5
Even voorstellen & Projecten / Sjaakie en de Clio 182
« Gepost op: 09 oktober, 2014, 15:53:45 pm »
Hallo iedereen,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Jan Willem, ben 23 jaar oud en heb recent mijn eerste Renault gekocht. Ik heb hiervoor twee auto's van PSA gehad, dus ben nieuw in het Renault wereldje ???. Ik ben op dit forum gekomen doordat ik me ingeschreven heb voor Vroemdag via de Citroën AX club en ik eens in het daar in het deelnemerslijstje ben wezen snuffelen :-[.

Genoeg over mij, sportieve Renaults is wat ons samen brengt. Ik heb recent een Clio Sport uit 2004 aangeschaft en aangezien afbeeldingen meer zeggen dan 1000 woorden:


De blauwe Clio op de achtergrond is trouwens van een oud klasgenoot is ook een Clio Sport uit 2004. Tevens ook degene die mij geïnfecteerd heeft met het RS virus. 

Mochten jullie me zien tijdens Vroemdag, schroom niet en spreek me rustig aan.

Pagina's: [1]