Auteur Topic: Stappenmotor inleren  (gelezen 1877 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline joswilliams

  • Forum Lid
  • **
  • Berichten: 67
  • Karma: +3/-0
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): clio RS 2.0 16v
Stappenmotor inleren
« Gepost op: 10 januari, 2011, 17:39:09 pm »
Ik heb een nieuwe stappenmotor besteld voor mijn RS, maar nu heb ik begrepen dat je die opnieuw moet inleren.
Weet iemand hoe en in welke volgorde ik dit moet doen? Alvast bedankt.

Offline Maarten-Jan Mulder

  • Forum Beheerder
  • Administrator
  • Forum Lid
  • *****
  • Berichten: 7601
  • Karma: +48/-33
  • Geslacht: Man
  • Vive le sport
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): R19.R
  • Lidnummer: 28
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #1 Gepost op: 10 januari, 2011, 17:44:30 pm »
Half uur accu eraf, daarna starten, auto zal in eerste instantie vrij hoog gaan draaien in toeren (2000 of meer), maar zakt langzaam naar 750. Mocht dit niet gebeuren dan even stukje rijden met +/- 2700 toeren en dan moet het goed zijn. Helpt dit niet zal je hem bij de dealer moeten laten inleren, maar voorgaande is de normale procedure.

Offline joswilliams

  • Forum Lid
  • **
  • Berichten: 67
  • Karma: +3/-0
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): clio RS 2.0 16v
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #2 Gepost op: 10 januari, 2011, 17:50:03 pm »
Dat is snel? Bedankt ;)

Offline Maarten-Jan Mulder

  • Forum Beheerder
  • Administrator
  • Forum Lid
  • *****
  • Berichten: 7601
  • Karma: +48/-33
  • Geslacht: Man
  • Vive le sport
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): R19.R
  • Lidnummer: 28
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #3 Gepost op: 10 januari, 2011, 18:26:11 pm »
Ja toevallig ervaring mee  ;D (overigens niet eens bij de RS die ik zelf gehad heb)

Offline Marcel

  • Technische Commissie zuid
  • Forum Lid
  • *****
  • Berichten: 5389
  • Karma: +35/-39
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): 5 GTT ph II 1988 - Clio II RS 182
  • Lidnummer: 401
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #4 Gepost op: 10 januari, 2011, 20:43:38 pm »
En wil je heel de auto/alle computers echt resetten dan moet je de bedrading die op de - pool, zit tegen de bedrading houden die op de + pool zit, alle condensatoren door heel de auto behouden lange tijd hun spanning.
Door de bedrading tegen elkaar te houden maak je ook die condensatoren spanningsloos.
Het is een trucje wat vaak toegepast word bij pech onderweg door hulp diensten.
Vandaag bv nog had ik een nieuw model renault trafic, accu was leeg, een hulpaccu op de lege accu en de auto ging niet van de start blokkering af.
Bedrading tegen elkaar en alles weer in orde.

Vergeet niet dat eventuele storingen in de computer blijven zitten, die kun je alleen wissen met een storingscomputer.
Door de accu los te nemen kun je geen storingen wissen.
De accu losnemen kan eventueel ook storing code's veroorzaken die zichtbaar worden wanneer je de auto uit laat lezen.
« Laatst bewerkt op: 10 januari, 2011, 20:48:35 pm door Marcel »

Offline joswilliams

  • Forum Lid
  • **
  • Berichten: 67
  • Karma: +3/-0
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): clio RS 2.0 16v
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #5 Gepost op: 10 januari, 2011, 21:51:15 pm »
En wil je heel de auto/alle computers echt resetten dan moet je de bedrading die op de - pool, zit tegen de bedrading houden die op de + pool zit, alle condensatoren door heel de auto behouden lange tijd hun spanning.
Door de bedrading tegen elkaar te houden maak je ook die condensatoren spanningsloos.
Het is een trucje wat vaak toegepast word bij pech onderweg door hulp diensten.
Vandaag bv nog had ik een nieuw model renault trafic, accu was leeg, een hulpaccu op de lege accu en de auto ging niet van de start blokkering af.
Bedrading tegen elkaar en alles weer in orde.

Vergeet niet dat eventuele storingen in de computer blijven zitten, die kun je alleen wissen met een storingscomputer.
Door de accu los te nemen kun je geen storingen wissen.
De accu losnemen kan eventueel ook storing code's veroorzaken die zichtbaar worden wanneer je de auto uit laat lezen.


Bedankt voor je reactie.
Is dat gewoon de + en - even tegen elkaar, of moet dat een bepaalde tijd.

Offline Maarten-Jan Mulder

  • Forum Beheerder
  • Administrator
  • Forum Lid
  • *****
  • Berichten: 7601
  • Karma: +48/-33
  • Geslacht: Man
  • Vive le sport
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): R19.R
  • Lidnummer: 28
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #6 Gepost op: 11 januari, 2011, 07:41:41 am »
Even is genoeg, condensatoren lopen meteen leeg de seconde dat de stroom gaat lopen. uiteraard wel volledig afgekoppeld van de accu maar dat snap je wel  :P

Offline Marcel

  • Technische Commissie zuid
  • Forum Lid
  • *****
  • Berichten: 5389
  • Karma: +35/-39
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): 5 GTT ph II 1988 - Clio II RS 182
  • Lidnummer: 401
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #7 Gepost op: 11 januari, 2011, 07:57:31 am »
Een paar seconden is genoeg.

Offline joswilliams

  • Forum Lid
  • **
  • Berichten: 67
  • Karma: +3/-0
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): clio RS 2.0 16v
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #8 Gepost op: 11 januari, 2011, 08:56:58 am »
Even is genoeg, condensatoren lopen meteen leeg de seconde dat de stroom gaat lopen. uiteraard wel volledig afgekoppeld van de accu maar dat snap je wel  :P
Een paar seconden is genoeg.

Ok, bedankt. Ik weet genoeg :) 

Offline adinsx

  • Forum Lid
  • ***
  • Berichten: 121
  • Karma: +1/-0
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): Mégane II RS230 F1-team R26
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #9 Gepost op: 13 januari, 2011, 19:29:02 pm »
Vergeet niet van te voren je radio-code even op te zoeken ;)
Heb zelf eens 2 dagen zonder muziek gezeten omdat ik die code niet terug kon vinden in mijn papieren  ;D

Offline joswilliams

  • Forum Lid
  • **
  • Berichten: 67
  • Karma: +3/-0
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): clio RS 2.0 16v
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #10 Gepost op: 13 januari, 2011, 20:26:39 pm »
Vergeet niet van te voren je radio-code even op te zoeken ;)
Heb zelf eens 2 dagen zonder muziek gezeten omdat ik die code niet terug kon vinden in mijn papieren  ;D

De originele radio zit er niet meer in. Maar is inderdaad iets om te vergeten.

Offline Roald

  • CRS Lid
  • Forum Lid
  • **
  • Berichten: 1283
  • Karma: +13/-5
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): 19 16v 2.0T
  • Lidnummer: 122
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #11 Gepost op: 14 januari, 2011, 08:46:57 am »
Vergeet niet van te voren je radio-code even op te zoeken ;)
Heb zelf eens 2 dagen zonder muziek gezeten omdat ik die code niet terug kon vinden in mijn papieren  ;D

De originele radio zit er niet meer in. Maar is inderdaad iets om te vergeten.

Originele radio's en speakers van renault zijn sowieso iets om snel vergeten, maarja in die ouwe hokken waar ik altijd in rijd zit altijd weer dezelfde philips meuk  :P
Al moet ik toegeven dat ik de originele tweets in de 19 16v heb laten zitten, de speakers in de deuren vervangen voor een setje nette audio system speakers.
Anything worth doing is worth doing right

Offline Maarten-Jan Mulder

  • Forum Beheerder
  • Administrator
  • Forum Lid
  • *****
  • Berichten: 7601
  • Karma: +48/-33
  • Geslacht: Man
  • Vive le sport
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): R19.R
  • Lidnummer: 28
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #12 Gepost op: 14 januari, 2011, 10:09:38 am »
Een Cabasse Auditorium is anders best naar te luisteren  ;)

Offline joswilliams

  • Forum Lid
  • **
  • Berichten: 67
  • Karma: +3/-0
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): clio RS 2.0 16v
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #13 Gepost op: 14 januari, 2011, 14:51:15 pm »
Een Cabasse Auditorium is anders best naar te luisteren  ;)

Zit daar een mp3 mogelijkheid op?

Offline Maarten-Jan Mulder

  • Forum Beheerder
  • Administrator
  • Forum Lid
  • *****
  • Berichten: 7601
  • Karma: +48/-33
  • Geslacht: Man
  • Vive le sport
    • Bekijk profiel
  • Clubauto(s): R19.R
  • Lidnummer: 28
Re: Stappenmotor inleren
« Reactie #14 Gepost op: 14 januari, 2011, 15:53:04 pm »
6 CD Wisselaar, waarvan de eerste 2 CD's MP3 mogelijkheid hebben incl. WMA  :)

Alleen denk ik niet dat die ooit voor de clio geleverd is.