Renault 19 startonderbreker kapot

Gestart door Boxman82, 23 september, 2021, 15:54:48 PM

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Boxman82

Hallo! Nieuw op het forum hier, ik help een kennis met zijn oude maar in fantaistaat verkerende Renault 19 cabrio uit 1992.

Ik heb gezocht op het forum maar de zoekfunctie gaf geen resultaten omtrent het probleem.

Het probleem is dat de cabrio niet meer start. Dit ligt aan een kapotte start onderbreker. De auto bevindt zich in Frankrijk en de Renault garage hier stelt dat de onderbreker niet te vervangen is, de code niet meer op te vragen is en er eigenlijk niets meer met de auto te doen valt. Dit lijkt mij stug. Het lijkt mij dat de start onderbeker gewoon omzeild kan worden.... Heeft iemand hier ervaring mee? Heb ik een emulator nodig hiervoor of is het gewoon makkelijk uit te programmeren in de ECU?

Marcel

Dit is eenvoudig weg te programmeren maar je moet wel het juiste persoon weten te vinden.

Roald

Of gewoon een andere ECU er in zetten, je ziet ze nog wel eens op marktplaats voorbij komen, veruit de meeste zijn zonder startonderbreker geleverd.
Anything worth doing is worth doing right

Marcel


Maarten-Jan Mulder

#4
Met qFenix zou het moeten kunnen, hier zit de tool FenixImmo bij:


Je hebt hier wel uiteraard het programma voor nodig (https://renault19.ar/descargas/file/54-qtfenix-scanner-ecu) en een XR-25 kabel.
In de bijlage een word document hoe zelf z'n kabel te maken.

In het kort, 2 mogelijkheden, een paar weerstanden, diodes en een transistor op een printplaatje solderen (of protobordje) en dat combineren met een FTDI kabel. Of een AutoDia K409 KKL OBD-2 (ook wel bekend als Vag Com) kabel met verloop van ODB2 naar 12 pin ODB1.

Het enige lastige punt is dat je een 32 bit windows nodig hebt wil de software goed werken (op mijn 64 bits windows 10 systeem werkt het niet, op een oude laptop met 32 bits windows 7 wel).