Even voorstellen

Gestart door ShuggieDiesel, 01 oktober, 2022, 11:33:03 AM

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ShuggieDiesel

Hallo allemaal,

Even voorstellen, ik ben nieuw hier op het CRS forum en ik ben sinds kort de trotse bezitter van een Megane RS 265 uit 2012. Ik ben Hugo, 43 jaar, co-ouder van twee kinderen (10 en 9) en we wonen in Glimmen (vlakbij Groningen). Mijn vriendin woont in Annen met haar zoon van 8 jaar. Ik werk zelfstandig als specialist in data warehousing en business intelligence. In het kort zorg ik ervoor dat organisaties inzichten uit hun eigen bedrijfsdata kunnen halen met behulp van dashboards en rapporten.

Verdere hobbies zijn auto's, computers, tuinieren, een vaste maandagavond gamen met vrienden op de PlayStation en af en toe simracen (vroeger GTR2 en andere Simbin titels en nu Assetto Corsa Competizione) op de pc. Als sport tennis ik en ga ik een keer of drie per week crosshybride fietsen door het mooie Drentse landschap.

Ik heb naast de Megane RS 265 ook een Megane 3 Estate 1.5 dCi uit 2013. Mijn derde exemplaar van dat type. De eerste twee examplaren als lease-auto, de huidige in eigen bezit. Ik heb tevens korte tijd een Clio (0.9 TCe meen ik) gehad als tijdelijke auto. Mijn eerste Renault (mijn tweede auto zo'n 24 jaar geleden) was een Renault 19 16v phase I uit 1991. Mijn allereerste auto was geen Renault, maar een Peugeot 405 Break uit 1989.

Verdere ervaring met Renault is dat ik een jaar of zes bij een koeriersdienst heb gewerkt, waar Renault het huismerk was. Ik heb dus veel kilometers gemaakt in Renault Kangoo's (eerst nog de 1.9 DTi en daarna de 1.5 dCi) en Renault Trafic's (de 1.6 dCi meen ik).

Als niet-club-auto's heb ik verder verschillende Alfa Romeo's gehad, een Alfa 33, Alfa 156 en een Alfa GT. Mijn Alfa-hart klopt nog steeds wel, dus er komt er vast weer eentje op enig moment. Daarnaast een Saab 9-3 Sport Estate, was niet mijn ding eerlijk gezegd. Tevens enkele VW's, diverse Golf's en een Jetta. Hebben ook geen onuitwisbare indruk achtergelaten, maar prima vervoermiddelen.

Ik zal binnenkort ook bij CRS Advance Track Day op het TT-circuit van Assen aanschuiven. Dan wil ik de Megane RS 265 eens (voorzichtig) uitlaten op het circuit. Ik hoop jullie daar te ontmoeten.

Hier een foto van mijn Megane RS 265:

Megane RS 265
Renault Megane Estate 1.5 dCi (2013)
Renault Megane RS 265 (2012)

Roald

Welkom en gefeliciteerd met de Mégane 3 RS, hopelijk heb je er 1 met het cup onderstel dat maakt het toch wel af  :cool:
Anything worth doing is worth doing right

ShuggieDiesel

#2
Citaat van: Roald op 01 oktober, 2022, 11:38:13 AMWelkom en gefeliciteerd met de Mégane 3 RS, hopelijk heb je er 1 met het cup onderstel dat maakt het toch wel af  :cool:

Ik moest er wel goed naar zoeken en wat rondbellen, maar ik heb er inderdaad eentje met lage km's, Recaro stoelen en het Cup chassis (en dus het sperdifferentieel en H&R veren).
Renault Megane Estate 1.5 dCi (2013)
Renault Megane RS 265 (2012)

Roald

Netjes dat staat garant voor rijplezier :thumsbup: :thumsbup:

Zit zelf soms ook wel eens te denken om een Mégane 3 RS aan te schaffen, vooral de phase 1 vind ik een nog steeds een hele mooie auto.
Anything worth doing is worth doing right

Marcel

#4
Welkom hier,  Alfa's zijn meestal wel mooi vormgegeven auto's vind ik.
Niks mis mee.
Veel plezier op de circuit dag.
Megane III dci is een uitstekende auto,  ik heb er zelf een naar 300.000 km gereden zonder al te veel problemen.

Maarten-Jan Mulder

Welkom! Mooie geschiedenis en hele mooie Megane. Voor de ATD kun je deze week de uitnodiging verwachten met alle details (programma, regels, etc.).

ShuggieDiesel

Renault Megane Estate 1.5 dCi (2013)
Renault Megane RS 265 (2012)

John

Welkom hier en heel veel plezier met je Megane RS.

Maarten-Jan Mulder

Citaat van: ShuggieDiesel op 04 oktober, 2022, 12:01:30 PMRegels?  :headbang:  :grin:
Ja zelfs op het circuit ontkom je niet aan regels  :hysterisch:
Gelukkig geld er geen maximum snelheid :police: