18_A110_02.png

De voordelen van het KNAC-lidmaatschap
KNAC: ENJOY YOUR CAR!

 

De Club Renault Sportives heeft een Vriendenlidmaatschap met de KNAC. De KNAC (Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club) neemt het belang van ons als autoliefhebbers zeer serieus. Het doel van de samenwerking, die vorm krijgt in het vrienden lidmaatschap voor autoclubs, is het bundelen van krachten voor onder meer belangenbehartiging, promoten van het imago van de (hobby)auto, het promoten van wederzijdse activiteiten, het creëren van een platform om kennis en kunde te delen en inkoopvoordeel door schaalvergroting. Ook het in stand houden van de rallysport met klassieke auto’s is prioriteit. Wij hebben Kees de Regt, manager bij de KNAC gevraagd wat de KNAC voor u persoonlijk kan betekenen.

DE CLUB
De KNAC is een club voor iedereen met passie voor auto’s. “Vanuit onze liefde voor auto’s hebben we graag contact met andere mensen met dezelfde hobby”, aldus Kees de Regt. “Omdat het leuk is om kennis en ervaringen te delen én om te weten wat er bij de Nederlandse autobezitters leeft. Dat is essentieel om de belangen van de automobilist optimaal te kunnen behartigen. De KNAC is er immers om uw liefhebberij te ondersteunen en te vergemakkelijken.” De KNAC heeft ruim 12.000 leden die bij elkaar een indrukwekkend en veelzijdig wagenpark bezitten. De KNAC is er niet alleen om de belangen van ons automobilisten zowel op nationaal als internationaal niveau (via de FIA) te behartigen. Rijplezier, rijvaardigheid en kennis zijn enkele andere zaken waar de KNAC zich mee bezighoudt.

VOORDELEN KNAC-LIDMAATSCHAP
De KNAC staat al sinds de oprichting in 1898 helemaal in dienst van de autobezitter. Al die jaren heeft de KNAC er alles aan gedaan om het leven van de automobilist te veraangenamen. “Dit doen we onder meer door uw belangen te behartigen in politiek Den Haag, door evenementen te organiseren en door verzekeringen te ontwikkelen die specifiek aansluiten op de wensen van onze leden”, aldus De Regt. “Een aantal producten en diensten is beschikbaar voor het brede publiek, maar onze leden hebben vanzelfsprekend een streepje voor. Speciaal voor hen organiseren we o.a. toertochten, taxatiedagen, workshops, fabrieksbezoeken, ledenreizen en rijvaardigheidstrainingen. Nieuw is ‘KNAC Cars & Coffee’, een evenement waar leden elkaar kunnen ontmoeten. Onze leden ontvangen acht keer per jaar ons glossy magazine ‘de Auto’. De KNAC is ook zeer actief op social media; bijvoorbeeld op Facebook met bijna 14.000 volgers. Met 120 jaar ervaring bieden wij specifieke kennis en hebben we een groot netwerk van specialisten op het gebied van young- en oldtimers. Verder kunnen onze leden profiteren van voordelen op onze verzekeringen en pechhulp.”

RELATIE MET ANWB
Sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw is de ANWB de enige aandeelhouder van KNAC Services B.V. De vereniging KNAC opereert echter geheel zelfstandig en heeft een eigen bestuur. De KNAC ontwikkelt producten en diensten en organiseert eigen evenementen. “Lid zijn van de ANWB is dan ook iets heel anders dan lid zijn van de KNAC”, stelt De Regt. “De ANWB heeft miljoenen leden en biedt dus een enorm breed pakket aan algemene diensten, waaronder ook de Wegenwacht. De KNAC is echter sinds de oprichting uitsluitend met auto’s bezig. Dat maakt ons een totaal andere club, die veel meer maatwerk kan leveren aan zijn leden, zoals specifieke verzekeringen en pechhulp voor klassiekereigenaren.”


OOK WEGENWACHTSERVICE VIA DE KNAC
Leden van de KNAC kunnen kiezen voor de KNAC Breakdownservice. Kees de Regt: “Bij pech sturen wij de Wegenwacht. Alleen heeft een KNAC-lid extra rechten. KNAC-leden hoeven bij pech in Nederland niet naar de dichtstbijzijnde garage, maar bepalen in Nederland zelf waar de auto wordt gerepareerd. Bij pech in het buitenland schakelt de alarmcentrale met pechhulpdiensten van buitenlandse partner-autoclubs. Want voor ons geldt: KNAC-leden verdienen pasklare oplossingen. Overigens is het zo dat veel mensen al lid zijn van de ANWB. Zij kunnen ANWB-lid blijven voor slechts € 15,50 per jaar maar hun pechhulp onderbrengen bij de KNAC. Dat regelen we graag voor u!”

KNAC EXTRA INTERESSANT VOOR KLASSIEKEREIGENAREN!
Een ANWB-lid met wegenwachtpakket kan geen aanspraak maken op hulp tijdens een toerrally, een KNAC-lid wel. In de voorwaarden van de ANWB staat dat u niet wordt geholpen als u deelneemt aan wedstrijden of georganiseerde (prestatie)tochten al dan niet met een snelheidselement of moeilijkheidsgraad. Maar er zijn meer verschillen: de KNAC hanteert geen maximum voor het aantal kentekens waarmee u per jaar pech mag krijgen en biedt een altijd-terug-garantie van de klassieker. En een auto-ambulance voor het vervoeren van een (klassieke) auto valt bij ons standaard onder de dekking! Net als bij de ANWB is ons lidmaatschap persoonlijk en geldig voor alle personenauto’s waarin of motoren waarop u rijdt. Zie de vergelijking.

OOK VERZEKERINGEN
Naast belangenbehartiging en pechhulp ontwikkelt de KNAC verzekeringsproducten zoals de in 2015 vernieuwde Classic Car Verzekering. Kees de Regt vertelt: “Bij ons is het mogelijk om de verzekering van een oldtimer, klassieker of youngtimer in de wintermaanden ‘on hold’ te zetten. Dat scheelt in de premie.”
Andere voordelen van deze bijzondere verzekering zijn de polisvoorwaarden die voldoen aan alle FEHAC-eisen met o.a. de verbeterde vergoeding voor niet meer verkrijgbare onderdelen en de mogelijkheid om te kiezen voor een hoger eigen risico. De Regt: “Door te kiezen voor een hoger eigen risico kan de premie tot wel 25 procent omlaag.”
Hoezeer de KNAC inspeelt op de specifieke behoeften van liefhebbers blijkt ook uit de extra korting bij het verzekeren van meerdere auto’s (die oploopt tot 35 procent).

MAATWERK
Kees de Regt tot slot: “Je kunt rustig stellen dat de KNAC de ware liefhebber maatwerk aanbiedt. Ook vinden we het leuk en leerzaam om kennis en ervaringen met anderen te delen. Hierdoor weten we wat er leeft en kunnen we onze leden een nog beter dienstenpakket bieden. Niet voor niets is ons motto ‘Enjoy your car!’. We hopen u snel te zien op een van onze evenementen! U bent meer dan welkom.”

LID WORDEN?
De KNAC biedt u de mogelijkheid om alleen lid te worden (á € 47,=). U steunt de KNAC, mag deelnemen aan alle evenementen en krijgt ons fraaie automagazine (een samenwerking met CARROS) of een lidmaatschap in combinatie met een pechhulppakket (vanaf € 111,=). Het enige wat u hoeft te doen, is bellen met de KNAC Ledenservice (070 383 16 12) en te vermelden bij welke Vriendenclub u bent aangesloten. Aanmelden kan ook via onze website knac.nl. Zie ook de advertentie van de KNAC in ons clubmagazine.

Een voorbeeld van een vergelijking tussen een KNAC-pechhulppakket en ANWB Wegenwacht:

 

Vergelijking 2020 

KNAC

ANWB

Lidmaatschap + pechhulp

‘NL+EU+CC’

Standaard

Transport voertuig naar garage eigenkeuze

x

Vervangend Vervoer in Nederland en in het buitenland

Pechhulp in binnen- en buitenland

Aantal verschillende kentekens bij pech

Onbeperkt

Max. 2

Aanhangwagen/caravan service buitenland

(optie: € 15,00)

Altijd-terug-garantie klassieke auto (>25jaar)

x

Dekking tijdens rally’s en toerritten met wedstrijdelement

x

Prijs 2020

€ 153,00

€ 155,00

Optie kampeerautoservice

(optie: € 25,00)

Optie woonplaatsservice

(optie: € 27,00)